VÅR VISION

En övergripande vision för den sittande styrelsen är att ett medlemskap i Gröna Brigaden ska vara aktivt. Vi lockar inte med sänkta biljettpriser eller andra erbjudanden, vi lockar med tanken om att stötta Tingsryds AIF. Därför har vi valt att inte spilla energi på att ordna diverse olika rabatter, vi har även bestämt oss för att inte ansöka om rabatterade årskort; vi vill väl stödja Tingsryds AIF även ekonomiskt? Tanken är att ett medlemskap i Gröna Brigaden alltid ska innebära att man är medlem för att man har ett grundmurat engagemang för Tingsryds AIF och ingenting annat. Vår tro är att det viktigaste vi kan erbjuda våra medlemmar är en bas där folk som brinner för Tingsryds AIF kan sammanstråla. Detta ser vi som långt viktigare än att attrahera passiva stödjare, som kanske kunde lockats av rabatter, lockpriser eller liknande. Varje medlemssiffra ska vara en aktiv sådan, det är något vi vill garantera våra medlemmar – vi ska bli den aktivaste supporterföreningen i hockeyallsvenskan.

Givetvis ska vi arbeta för att erbjuda våra medlemmar någonting mer än just ett medlemskap. Vi ska aktivt arbeta för att anordna medlemsaktiviteter och bortaresor. Tanken är att sådana arrangemang ska skapa en föreningskänsla som stärker banden mellan medlemmar och därför gör det meningsfullt att delta aktivt i föreningens verksamhet.

Tingsryd är det hockeylag på elitnivå som har den minsta representationsorten. Detta gör att livet som Tingsryd-supporter är annorlunda än supporterskapet för andra lag. En förutsättning för Tingsryds existens på denna nivå är att vi visar lite mer engagemang, betalar lite mer, skriker lite mer, arbetar lite hårdare, och brinner lite vildare än ”stadslagssupportrarna”. Detta är något som vi bör vara stolta över, och vi i Gröna Brigaden vill att ett medlemskap i vår förening ytterst ska symbolisera att man är en medlem som med all kraft stödjer någonting fullständigt unikt i dagens hockeyvärld – något som saknar motsvarighet någon annanstans. Det engagemang som finns i lilla Tingsryd är större än någon annanstans; och det vill vi i Gröna Brigaden förvalta och kanalisera. Engagemang, aktivitet och vilja framför passivitet, underhållning och rea-erbjudanden. Den lilla orten med det stora engagemanget är vad som möjliggör Tingsryds AIF:s egentligen omöjliga existens.

Vår förhoppning är att vi nu på ett tydligare sätt ska gå i täten för ett aktivt supporterskap. Vi vill därmed bryta med all form av passiv underhållning. I Tingsryd är inte ishockey en timmas underhållning – ett länslag har anställt en event manager [Sic!] för att underhålla publiken – utan en del av ett sammanhang. Här är det äkta vara som gäller. En del av livet. Därför lobbar vi för närvarande inom Gröna Brigaden för att vi under match ska ta bort eldsprutande intron och discomusik. Istället ska vi införa en hymn som sjunges av hela publiken. Denna spelas för tillfället in, och vi hoppas att den ska bli en realitet på läktarna till säsongspremiären. Tanken är att detta ska markera att i Tingsryd är inte ishockey passiv underhållning som kräver underhållningsgeneraler, häftiga lampor, häftiga filmer, eld eller de senaste högtalarna som pumpar disco och rock för att publiken ska stanna kvar och passivt underhållas. I Tingsryd är man som supporter aktiv – det är en förutsättning för Tingsryds existens – och därför passar en hymn Tingsryd såväl; den kräver en aktiv sång, samtidigt lämnar vi all ”popcornifiering” bakom oss på historiens skräphög. Vår förhoppning är att med en hymn så ska vi även locka sittplats och övriga publik till sång. Vi vill att det engagemang som finns i Tingsryd även ska visa sig på sittplats; alla ska vara med. Vi ska få Sveriges aktivaste publik även på läktaren . I Dackehallen ska inte den sjungande vara den som får blickar, det ska vara den tysta.

Så vad vill genomföra på sikt med Gröna Brigaden? Vilka är målen?

• Ett aktivt supporterskap, där engagemanget för Tingsryds AIF är den gemensamma nämnaren.
• Vi ska bli 200 aktiva medlemmar denna säsongen.
• Få hela publiken i Dackehallen att vara aktiv under matcherna, vi ska ha hockeysveriges aktivaste publik.
• Skapa en levande supporterförening med flera sammankomster.
• Skapa starka relationer till Tingsryds AIF.
• Anordna flertalet bortaresor.
• Arbeta för en naturlig mötesplats för våra medlemmar.
• Få in ungt folk som nya medlemmar.