INFORMATION

486492336Gröna Brigaden startade 1981. Det var då ingen större verksamhet, utan det bestod mest utav att åka på bortamatcher, tillverka flaggor och komponera nya ramsor åt Tingsryds AIF. Sedan dess har Gröna Brigaden varit både aktiv och vilande ett par gånger.

Under 90-talet startades även en ny supportergrupp runt Tingsryds-hockeyn, Club Tigers döpte man denna till. Den var dock inte långlivad, utan lades ner efter ett par år.

I och med att medlemmarna i Gröna Brigaden tröttnade på att inga yngre krafter var sugna på att träda in i klubben och ta över rodret, så trappades verksamheterna ner under säsongen 2004/05. Klubben lades dock aldrig ner helt, eftersom att pengar fortfarande fanns i kassan.
Ett par säsonger var det ganska lamt och sömnigt på klacksektionen i Dackehallen. Endast ett fåtal personer brann för klackverksamheten.

I  Maj 2007 startades en tråd på TAIF’s forum, angående Gröna Brigaden. Folk var nyfikna på ifall Gröna Brigaden fortfarande fanns, eller var nerlagt. Jonathan ”Jonte” Nilsson valdes till ny ordförande i Brigaden tillsammans med David ”Hockey-Per” Nilsson och Robin Hiltunen styrde de upp skeppet som nästan hade sjunkit.

Tingsryds Buss kontaktades och resorna började planeras. Det lokala tryckeriet POEL kontaktade oss och var intresserade utav ett samarbete.

1270592599_resizedSäsongen 2007/08 var alltså Gröna Brigaden igång igen, med nytt blod i styrelsen. Många utav de äldre i klacken var först skeptiska till idén att återuppliva klubben. Första säsongen gick lite knackigt, detta på grund utav att samtliga styrelsemedlemmar var nybörjare inom området. Trots detta gick det ändå sakta men säkert framåt.

Under den andra säsongen, 2008/09, kom Rulle till ordförandeposten, med många bra idéer på hur vi skulle förbättra & utveckla Gröna Brigaden. Detta blev succé. Då hade vi dessutom fått in en liten slant på kontot, så vi kunde pressa priserna på bortaresorna rejält.

I och med att den säsongen gick mycket bra sportsligt för TAIF, samtidigt som den nya ståplatsläktaren i Dackehallen gav en liten ”nytändning” åt alla TAIFare, blev intresset kring hockeyn mycket stort i Tingsryd. Alla ville vara med i Gröna Brigaden, även de ifrån det gamla gardet, som då insåg att något riktigt stort låg framför fötterna på dem.

När även en massa ungdomar valde att gå med i klubben, blev Gröna Brigaden röststarkare än någonsin innan! Medlemsantalet stannade till slut på 109 medlemmar säsongen 08/09.

När säsongen 2009-2010 hade börjat hade Robin Rikardsson lämnat tillbaka rodret till Jonte då han fick för sig att studera och kunde inte lägga ner den tiden som han ville. Tillsammans med några nya personer i styrelsen tog Brigaden ett rejällt kliv framåt med mycket hjälp av ett gäng unga killar som startade upp en TIFO-verksamhet samtidigt som TAIF spelade till sig en plats i hockeyallsvenskan.

Första säsongen i allsvenskan blev inte riktigt som vi hade tänkt rent sportsligt men vi var med över allt och tappade aldrig hoppet.

Säsongen 2011-2012 valde Jonte att trappa ner och in kom Johan Blomster som ordförande och förde Brigaden framåt som organisation med mycket nya idéer och hårt arbete. Bland annat bytte vi logga, tryckte upp tröjor, hade fester, spelade innebandymatch mot TAIF och tryckte upp en medlemstidning.

Nu står vi inför säsong 2012-2013, vi bygger vidare på förra säsongen och kommer satsa på ett ett aktivare läktarstöd samt få in nytt blod till klacken för att göra oss mer röststarka. Dackehallen eller Nelson Garden Arena är känt för att vara en svårspelad hall för motståndarlagen och vi ska göra allt i vår makt för att ryktet ska förbli så och stötta våra hjärtans grön-vita  lag till nya höjder!

TAIF för evigt!